Рух і накопичення магнітних наночасток в зоні пухлини організму експериментальних тварин під впливом постійного магнітного поля - Ніколаєнко, Тимофій Юрійович; Шелест, Дмитро Васильович; Білюк, Анастасия Анатоліївна; Руденко, Вікторія Михайлівна; Ступак, Юлія Андріївна; Пилипчук, Євген Володимирович (НТУ "ХПІ", 2015)
Запропоновано методику дослідження транспортування препарату на основі наночастинок магнетиту, кровотоком тварини та наведено перші результати її використання для вивчення характеру руху і процесів накопичення магнітних наночасток в зоні пухлини у тварин з перещепленою карциномою легень Льюїс під впливом постійного магнітного поля з урахуванням параметрів кровообігу. Показано, що питома масова магнітна проникність органів може слугувати мірою накопичення наночастинок магнетиту у них. Зафіксовано більш виражене накопичення препарату в зоні пухлини при внутрішньочеревному способі введення.

The method of transporting drug research based on magnetite nanoparticles conjugated molecules medicines, blood flow and animals are the first results of its use to study the nature of the movement and accumulation processes of magnetic nanoparticles in the tumor area Lewis lung carcinoma body of laboratory mice influenced DC magnetic field within the parameters of circulation. It is shown that the specific mass permeability may be the extent of accumulation of nanoparticles of magnetite in them. Reported that the intravenous route of injection much of the injection of preparation (about half) accumulates in the liver, kidneys and spleen, while more pronounced in the area of drug accumulation observed in tumor intraperitoneally mode of injection.
The movement and accumulation of the magnetic nanoparticles in the tumor zone organism of experimental animals under the influence of the permanent magnetic field
Keywords: спрямований транспорт ліків; нанорідини; магнітна сприйнятливість; directional transport medicines; nanoliquid; magnetic susceptibility