Підвищення працездатності мітчиків шляхом застосування ефекту мікровібрацій при нарізуванні різьблень у глухих отворах - Кондратюк, Олег Леонідович; Скоркін, Антон Олегович; Скоркіна, В. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття присвячена рішенню актуальної задачі - підвищенню ефективності різьбо нарізання глухих отворів за рахунок ефекту мікровібрацій. Це завдання вирішується, за рахунок застосування силових вузлів з новими компонувальними і технологічними характеристиками, які реалізують складні цикли руху подачі, та представляються найбільш перспективними силовими вузлами агрегатованих технологічних систем даного класу.

The article deals with an urgent problem - increasing the efficiency of thread cutting bores through miсrovibration effect. This problem is solved, through the use of power nodes with arranging new and technological characteristics that implement complex motion feeding cycles, and represented the most promising power nodes modular technological systems of the class.
Keywords: обробка; отвори; крутний момент; віброрізання; профіль різьблення