The role of a foreign language in upbrining and educating intellectual elite - Tytarenko-Kachura, I. L.; Melnyk, S. S. (НТУ "ХПІ", 2013)
The article examines the role of learning a foreign language in upbringing and educating of intellectual elite. In particular, it underlines the necessity of mastering a foreign language to develop social-language, cultural and culture studies competence; types of motivation of learning a foreign language are regarded.

У статтi розглядається роль вивчення іноземної мови у вихованні та навчанні інтелектуальної еліти. Зокрема, підкреслюється необхідність володіння іноземною мовою для розвитку соціально-мовної, культурної та культурологічної компетенції гуманітарно-технічних працівників; розглядаються види мотивації вивчення іноземної мови.
Роль іноземної мови у вихованні та освіті інтелектуальної еліти
Keywords: learning; teaching; professional; culture of communication; culture studies; competence; motivation; навчання; виховання; освіта; професіонал; культура спілкування; культурологія; компетенція; мотивація