Моделі системи освіти і освітнього середовища - Биков, Валерій Юхимович (НТУ "ХПІ", 2010)
На основі системного і задачного підходів здійснено моделювання сучасних систем освіти і освітнього середовища. Визначені взаємозв’язки відкритих систем освіти з глобальним та Єдиним інформаційним простором системи освіти.

On the basis of system and tasks approaches the modern education systems and the educational environment are modeled. Interrelations of the open education systems with a global and Common information space of an education system are allocated.
Education system and environment models
Keywords: системний підхід; задачний підхід; відкрита освіта; глобальний освітній простір; освітньо-просторова компонента; моделювання