Формування готовності до науково-педагогічної діяльності магістрантів спеціальності «Педагогіка вищої школи» - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2014)
Статтю присвячено проблемам професійної підготовки магістрантів спеціальності «Педагогіка вищої школи». Автором розкрито особливості формування готовності до науково-педагогічної діяльності у слухачів магістерського програми з педагогіки вищої школи у процесі вивчення навчальної дисципліни «Практична підготовка та стажування». Розкрито дидактичні принципи та педагогічні умови підготовки, що сприятимуть формуванню готовності до майбутньої науково-педагогічної діяльності магістрантів.

The article is devoted to the training of undergraduates majoring "Pedagogy of Higher Education". The peculiarities of preparedness scientific-pedagogical activity listeners master's program in pedagogy of higher education in the study of the discipline" Practical training and internships" are considers of the author. Didactic principles and pedagogical conditions of preparation, contributing to the formation of readiness for future scientific-pedagogical activity undergraduates are revealed.
Formation of readiness for scientific-teaching undergraduates specialties "Pedagogy of higher education"
Keywords: діяльність професійна; діяльність педагогічна; діяльність викладацька; підготовка професійна; підготовка фахівців; навчання контекстне; teaching activities; learning context; undergraduate