Вивчення впливу дисперсності сировинної суміші, що містить доменний гранульований шлак, на мікроструктуру та будівельно-технічні властивості портландцементного клінкеру - Кулік, В. О.; Салєй, А. А.; Захарова, Л. В.; Сігунов, О. О.; Пєскова, Н. П. (НТУ "ХПІ", 2008)
Встановлено вплив дисперсності сировинної суміші, що містить у своєму складі доменний гранульований шлак, на мікроструктуру портландцементного клінкеру. Практично доведено, що будівельно-технічні властивості цементу випаленого із сировинної суміші з тониною помелу 16-18 мас.% клінкеру не поступається такому продукту, виготовленому згідно існуючого технологічного регламенту виробництва.

The influence of a subtlety of crushing of a raw mix is established which contains in the structure slag, on microstructure Portland cement of clinker. Practically is proved, that bilding-technical properties of cement burnt from a raw mix with a subtlety of crushing of 16-18 weights % of clinker do not concede to those for a product of the manufacture, made according to the existing technological rules.
Keywords: кристали аліту; шліф; беліт; випал