Мистецтво – шлях до педагогічної культури викладача вищого навчального закладу - Коваль, П. М. (НТУ "ХПІ", 2015)
В статті розглядаються питання педагогічної культури як важливої складової викладача вищого навчального закладу, основою якої є мистецтво. Автор визначає мистецтво, як одну із важливих складових навчально-виховного процесу, за допомогою якого відбувається формування у майбутніх фахівців поваги до інших людей, почуття самоповаги, здатності орієнтуватися у світі духовних цінностей в оточуючому середовищі, уміння приймати рішення і нести відповідальність за свої вчинки.

The article examines the pedagogical culture as an important component of university professors, the basis of which is an art. The author defines art as one of the main components of the educational process, through which the formation of future specialists respect for others, self-esteem, the ability to navigate the world of spiritual values in the environment, the ability to apply the decisions and take responsibility for their actions.
Art - the way to pedagogical culture academics
Keywords: навчально-виховний процес; духовно-естетичний розвиток; культура; високопрофесійні фахівці; culture; art; pedagogical culture; spiritual and aesthetic development; educational process