Стратегія безпеки: аналіз ризиків та аудит для підвищення захищеності промислових підприємств - Євтушенко, Наталія Сергіївна; Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, 2024)
Основними цілями впровадження незалежної оцінки ризиків, аудиту безпеки є: підвищення рівня безпеки об'єктів захисту шляхом включення до сфери оцінки стану їхньої безпеки поряд з органами державного нагляду незалежних експертних організацій та експертів із незалежної оцінки ризиків; зниження адміністративного навантаження на об'єкти захисту за рахунок скорочення кількості перевірок, які здійснюють органи державного нагляду; створення умов для страхування цивільної відповідальності власника небезпечного об'єкта за заподіяння шкоди внаслідок аварії на небезпечному об'єкті з урахуванням результа- тів незалежної оцінки ризиків та оцінки рівня безпеки об'єктів захисту.
Keywords: охорона праці; аудит охорони праці; умови праці; безпека праці