Розвиток спритності у спортсменів змішаних єдиноборств на етапі початкової підготовки - Яромій, Я. О.; Мусієнко, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Спритність є ключовою фізичною якістю у змішаних єдиноборствах (MMA), оскільки вона визначає здатність спортсмена швидко реагувати, змінювати напрямок руху та ефективно виконувати технічні дії. На етапі початкової підготовки (10–12 років) розвиток спритності має вирішальне значення через підвищену пластичність нервової системи дитини та сприятливі періоди сенситивного розвитку. У тезах розглядаються наукові підходи до тренування спритності у юних спортсменів MMA.
Keywords: юні спортсмени; розвиток спритності; змішані єдиноборства; початкова підготовка; сенситивний період; пластичність; тренування; координаційний розвиток