Особливості застосування системи моніторингу автотракторних дизелів - Жулай, О. Ю.; Барановський, Д. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
Виконано аналіз факторів, що роблять визначальний вплив на зміну технічного стану автотракторних дизелів. Застосування систем моніторингу технічного стану дизелів потребує певних дій для вдосконалення стратегій технічного обслуговування та ремонту (ТОР). Дослідження проводились при експлуатації автотракторних дизелів, встановлених на техніці, що працює в умовах агропідприємств. Наведено результати застосування системи моніторингу технічного стану автотракторних дизелів, отриманих при обслуговувані машин при планово-попереджувальній (ППС) та адаптивній (АС) стратегії ТОР. Виявлено різну динаміку втрати працездатності одиниць техніки. Проведена оцінка за коефіцієнтами готовності та технічного використання свідчить про необхідність переходу обслуговування техніки за фактичним станом на основі системи моніторингу. Розроблено рекомендації щодо оптимального використання та обслуговування досліджуваного парку машин при ППС та АС ТОР.
Keywords: дизелі автотракторні; система моніторингу; технічне обслуговування; ремонт техніки