Аналіз доцільності використання штучних імунних систем у задачах виявлення аномалій - Поштаренко, Віктор Михайлович; Варлигіна, А. Ю.; Китайник, В. С. (НТУ "ХПІ", 2009)
Представлено імітаційну модель виявлення аномалії в комп'ютерних мережах на основі штучних імунних систем.

Presented the simulation model of the anomaly detection in the computer networks based on artificial immune systems.
Keywords: комп’ютерні системи; безпека; вторгнення; генна бібліотека; агенти-детектори