Відповідальність як необхідний елемент самоосвітньої компетентності мабутніх фахівців машинобудівного профілю - Кравцова, Наталія Вікторівна; Гура, Тетяна Віталіївна; Конкін, Валерій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
В статті розглянуто сутність самоосвітньої компетентності, її компоненти та значимість у процесі професійної підготовки майбутніх фахівців машинобудівного профілю у ЗВО. Висвітлено проблему відповідальності студента за організацію власної самоосвіти та належного ставлення викладача до контролювання цим процесом.

The paper deals with the essence of self-educational competence, its components and significance іn the process of professional training the future specialists of machine-building profile in Higher Education Foundation. It was highlighted the issue of student`s responsibility to organize own self-education and the professor`s needed attention to this process.
Responsibility as a necessary element of self-educational competence of future specialists of machine-building profile
Keywords: самостійна робота; самоосвітня відповідальність; self-education work; responsibility for self-education