Корпоративна соціальна звітність як перспектива інформування про людський капітал вітчизняних компаній - Шигун, М. М.; Давидюк, Тетяна Вікторівна (Запорізький національний університет, 2011)
У статті обґрунтовано передумови виникнення соціальної відповідальності бізнесу, розглянуто державне регулювання нефінансового звітування європейських країн, систематизовано дані щодо інформації про людський капітал, відображеної в корпоративних соціальних звітах підприємств України.

Preconditions of corporate social responsibility genesis has been justified, the state regulation of non-financial reporting of European countries has been considered as well as information on human capital reflected in corporate social reporting of enterprises in Ukraine has been systematized in the article.
Corporate social reporting as perspective in informing on human capital of national companies
Keywords: нефінансова звітність; соціальна звітність; звітність зі сталого розвитку; соціальна відповідальність бізнесу; бухгалтерський облік; людський капітал; фінансова звітність; non-financial reporting; social reporting; reporting for stable development; corporate social responsibility; global initiative of reporting; accounting; human capital; financial reporting