Захист інформації в комп'ютерних системах та мережах - Семенов, Сергій Геннадійович; Подорожняк, Андрій Олексійович; Баленко, Олексій Іванович; Гавриленко, Світлана Юріївна (НТУ "ХПІ", 2014)
У навчальному посібнику викладено основні концептуальні питання створення, функціонування, розвитку і використання національної системи конфіденційного зв'язку. Розглянуто системи захисту інформації на різних рівнях моделі взаємодії відкритих систем, основні загрози інформаційної безпеки комп’ютерних систем і мереж, а також описано протоколи та засоби захисту інформації у мережі Інтернет. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання напрямків "Комп’ютерна інженерія", "Комп’ютерні науки" та "Інформаційна безпека".
Keywords: безпека інформаційна; зв'язок конфіденційний; порушники; вторгнення незаконне; пароль; загрози програмні; вірус; антивірус; спам; Інтернет; брандмауер; пошта електронна; ключ криптографічний; система PGP; система S/MIME; платіж електронний; зв'язок мобільний; шифрування