Методичні вказівки по розрахунку параметрів і характеристик та комплектації систем автоматизованого електропривода - Тукалов, Ігор Олегович; Кунченко, Тетяна Юріївна (Видавничий центр НТУ "ХПІ", 2022)
Подано навчально-методичний супровід самостійної роботи студентів з проектування реверсивних тиристорних перетворювачів постійного струму, а також розрахунку та обрання компонентів для сучасних систем автоматизованих електроприводів. Призначений для студентів спеціальності 141 – "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка", що спеціалізуються за напрямами: 141.09 – "Електромеханічні системи автоматизації та електропривод", 141.10 – "Мехатроніка та робототехніка", а також студентів інших спеціальностей, що вивчають ці або суміжні дисципліни.
Keywords: методичні вказівки; тиристорні перетворювачі; електрична енергія; напруга; силові трансформатори; індуктивність; реактори; електродвигуни; захисні апарати; плавкі запобіжники; автоматичні вимикачі; резистори; динамічне гальмування; задатчики інтенсивності; регулятори