Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Індустрія міжнародного туризму" - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Побережна, Наталія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Навчальна дисципліна «Індустрія міжнародного туризму» сприяє формуванню у студентів розуміння предметної галузі та специфіки професійної діяльності у контексті міжнародного співробітництва у сфері туризму; розуміння та вміння застосовувати в практичних ситуаціях знання про сучасний стан та закономірності розвитку індустрії міжнародного туризму. Компетентності, які формуються під час вивчення навчальної дисципліни: ЗК07. Здатність працювати в міжнародному контексті. СК01.Знання та розуміння предметної області та розуміння специфіки професійної діяльності. СК05. Розуміння сучасних тенденцій і регіональних пріоритетів розвитку туризму в цілому та окремих його форм і видів. СК13. Здатність до співпраці з діловими партнерами і клієнтами, уміння забезпечувати з ними ефективні комунікації. СК14. Здатність працювати у міжнародному середовищі на основі позитивного ставлення до несхожості до інших культур, поваги до різноманітності та мультикультурності, розуміння місцевих і професійних традицій інших країн, розпізнавання міжкультурних проблем у професійній практиці. СК15. Здатність діяти у правовому полі, керуватися нормами законодавстваПрограмні результати навчання за дисципліною: ПР01. Знати, розуміти і вміти використовувати на практиці основні положення туристичного законодавства, національних і міжнародних стандартів з обслуговування туристів. ПР02. Знати, розуміти і вміти використовувати на практиці базові поняття з теорії туризму, організації туристичного процесу та туристичної діяльності суб’єктів ринку туристичних послуг, а також світоглядних та суміжних наук. ПР13. Встановлювати зв’язки з експертами туристичної та інших галузей. ПР14. Проявляти повагу до індивідуального і культурного різноманіття Проявляти повагу до індивідуального і культурного різноманіття. Організація самостійної роботи студентів з дисципліни «Індустрія міжнародного туризму» є однією із важливих складових навчального процесу, яка безпосередньо впливає на глибину, систематизацію та стійкість набутих знань і умінь, та є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; туризм; міжнародний туризм; індустрія туризму; рекреація