Структурні подібності зразків полімерів бензольного відділення та інден-кумаронової смоли - Банніков, Артем Леонідович; Карножицький, Павло Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Проаналізовано ІЧ-спектрограми осаду бензольного скрубера, інден-кумаронової смоли, залишку від дистиляції полімерів бензольного відділення та робочої оливи в присутності аміаку. Встановлено схожість структури полімерів бензольного відділення та інден-кумаронової смоли. Продукти олігомеризації компонентів вбирної оливи присутні в полімерах бензольного відділення і твердих відкладеннях. The infrared spectra of the benzene scrubber sludge, indene-coumarone resin, residue from the distillation of benzene department polymers, and working oil in the presence of ammonia were analysed. The similarity of the structure of the polymers of the benzene department and indene67 coumarone resin was established. The oligomerisation products of the absorbent oil components are present in the polymers of the benzene compartment and solid deposits.
Keywords: вбирна олива; деградація; полімери; absorbent oil; degradation; polymers