Высоковольтный сильноточный трехэлектродный каскадный воздушный разрядник генератора тока искусственной молнии - Баранов, Михаил Иванович; Колиушко, Георгий Михайлович; Кравченко, Владимир Иванович; Недзельский, Олег Саввич; Носенко, М. А. (НТУ "ХПИ", 2008)
Описано конструкцію й технічні характеристики створеного високовольтного сильнострумного трьохелектродного каскадного повітряного розрядника атмосферного тиску, який використовувався у складі потужних генераторів імпульсної A і повторної імпульсної D складових повного струму штучної блискавки.

Design and performance data of developed high-voltage high-current three-electrode cascade air discharger on atmosphere pressure which is used in power generators of pulsed A and repetitive pulsed D components of full current on artificial lightning is described.
Keywords: высоковольтная импульсная техника; ВИТ; амплитудно-временные параметры; АВП; мощный накопитель энергии; МНЭ; генератор импульсного тока