Мотивація науковців до комерціалізації результатів досліджень: європейський досвід - Євсєєв, Андрій Сергійович; Перерва, Петро Григорович (Сумський державний університет, 2024)
В доповіді визначено, що одним з наріжних питань при здійсненні трансферу технологій є питання прав на результати НДДКР, які фінансуються державою. Мотивація продуктивної роботи творчих колективів залежить від того, хто є кінцевим правовласником. Однак єдиного підходу до вирішення цієї проблеми немає: навіть у межах ЄС існує кілька моделей гармонізації інтересів договірної держави та підрядників.
Keywords: комерціалізація; мотивація; дослідники; міжнародна діяльність; інноваційні проєкти; підприємства