Вітамінізований скваленвмісний харчовий функціональний продукт - Кричковська, Лідія Василівна; Бєлінська, Анна Павлівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2010)
Вітамінізований скваленвмісний харчовий функціональний продукт, що складається з суміші рослинних олій, який відрізняється тим, що як основу рослинних олій він містить суміш рафінованих соєвої (50-80 мас. %), амарантової (5-15 мас. %), нерафінованої кунжутної (5-15 мас. %) олій та -каротин у концентрації 0,010-0,020 % від об'єму олійної основи, при цьому співвідношення полінасичених жирних кислот омега-6 та омега-3 в основі - (9:1)-(10:1).
Keywords: патент; корисна модель; масложирова промисловість; рослинні олії; нерафінована кунжутна олія; антиоксиданти