К вопросу об интеграции систем автоматизированного проектирования, технологической подготовки производства и управления предприятием , - Артемов, И. В.; Барчан, Евгений Николаевич; Глинин, Геннадий Павлович; Пеклич, М. М.; Роменский, В. И.; Ткачук, Николай Анатольевич (Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт", 2005)
На прикладі елементів технологічного оснащення описано загальний підхід до побудови інтегрованих систем автоматизованого проектування елементів складних механічних систем. Описано модульну структуру інтегрованих систем. Наведені підходи до формування критеріїв, що використовуються в системах автоматизованого проектування як цільові функції та обмеження в процесі параметричної оптимізації.

On the example of elements of technological equipment general approach is described to the construction of integrated CAD-systems for elements of complicated mechanical systems. The modular structure of integrated systems is described. Approaches are given to forming of criteria which are used in CAD-systems as criterion functions and constraints in parametrical optimization process
Keywords: машиностроительные конструкции; системный подход; технические характеристики; параметрический подход; принципы параметричности; принципы ассоциативности