Правовий механізм інтелектуальної власності - Колотюк, Олена Іванівна; Ткачов, Максим Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Правовий механізм інтелектуальної власності охоплює комплекс правових засобів, що регулюють відносини, пов'язані з правами на ці результати. Механізм має на меті захистити творчість та інтелектуальні зусилля авторів та винахідників, які створюють нові ідеї та продукти. До основних складових правового механізму інтелектуальної власності пропонується віднести наступні складові: авторське право; патентне право, товарні знаки, право на промисловий дизайн, інші форми захисту.
Keywords: інтелектуальна власність; правовий механізм; захист; охорона; об'єкти права