Сутність, мета і завдання регіональної економічної політики - Маковоз, Оксана Сергіївна; Бандурка, Олександр Маркович (ТД "Золота миля", 2016)
Охарактеризована регіональна політика, як альтернатива до загальнодержавної, разом з тим доповнює, конкретизує її, з’єднує загальні і конкретні цілі, сприяє комплексному підходу до розв’язання соціально-економічних проблем. Досліджено узгодженність національних інтересів та економічної самостійності регіонів, що сприяє ефективному використанню внутрішнього потенціалу територій.

The regional policy as alternative to nation-wide is characterized, at the same time supplements, adds at the same time, specifies her, connects general and certain aims, assists the complex going near the decision of socio-economic problems. It is investigated coherence of national interests and economic independence of regions that promotes effective use of internal capacity of territories.
Keywords: економіка; регіон; регіональна політика; регіональні інтереси; еconomy; regional policy; region; regional interests