Моделі та методи формування команди проєкту у сфері інформаційних технологій в умовах невизначеності - Сушко, Гліб Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У дисертаційній роботі представлені результати проведених здобувачем досліджень, які виконують актуальне наукове завдання створення моделей та методів формування команди ІТ-проєкту в умовах невизначеності, яке має істотне значення для розвитку інформаційних технологій. Об’єкт дослідження – процеси формування команд ІТ-проєктів. Предмет дослідження – моделі та методи формування команди ІТ-проєкту в умовах невизначеності компетентностей кандидатів та вимог до них. Метою дисертаційної роботи є підвищення якості команди ІТ-проєкту шляхом створення і застосування моделей та методів формалізації задачі прийняття рішення про склад команди з урахуванням невизначеності та суб'єктивності вихідної інформації. У вступі дисертації наведено обґрунтування вибору теми дослідження; зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами, грантами; мету і завдання дослідження; методи дослідження; наукову новизну отриманих результатів; практичне значення отриманих результатів; особистий внесок здобувача; відомості про апробацію матеріалів дисертації та публікації; структуру та обсяг дисертації.
Models and methods of information technology project team creation under conditions of uncertainty
Keywords: команда проєкту; інформаційна технологія; кандидати; компетентності; вимоги работодавців; невизначеність; модель; метод; ранжування; формування; оптимізація; нечіткі числа; підтримка прийняття рішень; IT-проєкти; багатокритеріальна оцінка; project team; information technology; candidates; competencies; employer requirements; uncertainty; model; method; ranking; creation; optimization; fuzzy numbers; decision support; IT projects; multi-criteria evaluation