Вироби, що обертаються, та їхній прогнозований оптимальний час роботи в енергетиці - Ламнауер, Наталія Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
В роботі приведена функція надійності виробів, що обертаються, з п’ятьма параметрами, які фізично розшифровані. Отримана формула, що дозволяє визначити оптимальний час профілактичних ремонтів виробів, що обертаються, з урахуванням вартості профілактичних робіт та втрат від відмови виробу. В системі MAPLE створена програма, за допомогою якої по невеликій кількості випробувань на відмову однотипних виробів, що працюють в однакових умовах, можливо визначати миттєво оптимальний час ремонтів цих виробів.

The function of reliability of the revolved wares is in-process resulted with five parameters which are physically deciphered. A formula, allowing to define optimum time of prophylactic repairs of the revolved wares taking into account the cost of prophylactic works and expenses from the refuse of good, is got. The program, by which on the two-bit of tests on the refuse of the of the same type revolved wares, workings in identical terms, is made in the system of MAPLE, it is possible to deter-mine optimum time of prophylactic repairs is almost instantaneous for these wares.
Ideliya, which are revolved, and their forecast optimum burn-time in energy
Keywords: електростанція; електроенергетика; експлуатація; профілактична заміна