Концепція циклу відтворення соціально-економічного потенціалу суспільства - Заруба, Віктор Яковлевич; Кузьминчук, Наталія Валеріївна (Львівський національний університет ім. І. Франка, 2007)
Запропоновано концепцію циклу відтворення соціально-економічного потенціалу суспільства на основі системного підходу та логічного узагальнення наукових підходів до співвідношення процесу формування та реалізації соціально-економічного потенціалу суспільства, з одного боку, та загального процесу розвитку системи соціально-економічної діяльності, з іншого. Розроблено принципи регулювання бюджетного процесу за взаємопогодженими нормами оподаткування та використання бюджетних коштів для забезпечення відповідності напрямків та розмірів витрат бюджетних коштів з джерелами та розмірами їх надходження.

The concept of a cycle of reproduction of social and economic potential of a society on the basis of a system campaign and logic generalization of scientific approaches to a parity of process of formation that is offered to realization of social and economic potential of a society, on the one hand, and the general development of system of social and economic activity, with another. Principles of regulation of budgetary process to norms of the taxation and use of budgetary funds for maintenance of conformity of directions and the sizes of expenses of budgetary funds with sources and the sizes of their receipts are developed.
The concept to the cycle of reproduction of social and economic potential of the society
Keywords: процес бюджетний; кошти бюджетні; оподаткування; потенціал фінансово-виробничий; потенціал природно-ресурсний; потенціал людський; бюджет державний; фінансування підприємств; social potential; economic potential; social and economic activity; budgetary process