Антикризове управління промисловими підприємствами - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Палієнко, О. І. (Видавничий дім "Гельветика", 2018)
Досліджено теоретичні питання антикризового управління промисловими підприємствами. Визначено принципи, які забезпечують ефективність антикризового управління промисловими підприємствами. Сформульовано властивості системи антикризового управління промисловим підприємством. Визначено, що основним інструментом системи антикризового управління промисловим підприємством є організаційноекономічний механізм управління, розробка і впровадження якого має стимулювати економічний розвиток за допомогою цілісного та ефективного використання економічного потенціалу підприємства, забезпечувати своєчасність, адекватність передбачення можливих відхилень від плану і цільової установки підприємства, як певної мікроекономічної системи. Встановлено оперативні та стратегічні заходи щодо виходу промислових підприємств з кризи, які реалізуються в межах системи антикризового управління підприємствами

Theoretical questions of anti-crisis management of industrial enterprises are investigated. The principles that ensure the effectiveness of anti-crisis management of industrial enterprises are defined. The properties of the anti-crisis management system of an industrial enterprise are formulated. It is determined that the main tool of the anti-crisis management system of an industrial enterprise is the organizational and economical management mechanism, the development and implementation of which should stimulate economical development by means of a holistic and effective use of the enterprise's economical potential, ensure timeliness, adequacy of anticipating possible deviations from the plan and target installation of the enterprise as defined microeconomic system. Operational and strategic measures have been set for the way out of industrial enterprises from the crisis, which are implemented within the framework of the anti-crisis management system of enterprises.
Anti-crisis management of industrial enterprises
Keywords: антикризове управління; організаційно-економічний механізм; діагностика; anti-crisis management; organizational and economical mechanism; diagnostics