Методичні вказівки до виконання практичних робіт "Визначення напружень та переміщень при простих та складних деформаціях" з дисциплін "Прикладна механіка" та "Технічна механіка" - Клітной, Володимир Вікторович; Бобрицький, Сергій Владиславович; Павлюченков, Михайло Васильович; Клітной, Віктор Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки до виконання практичних робіт «Визначення напружень та переміщень при простих та складних деформаціях» з дисциплін «Прикладна механіка» та «Технічна механіка» розроблені для студентів денної та заочної форм навчання немеханічних спеціальностей. Методичні вказівки присвячені розв’язанню практичних завдань з визначення напружень та переміщень при простих та складних деформаціях. В першій частині методичних вказівок наведені варіанти завдань для розв’язання задач з центрального розтягування і стиснення прямолінійних стрижнів, розрахунків на міцність і жорсткість при крученні, вигині та складних видах деформації. У другій частині вказівок наведені приклади розв’язання задач, що супроводжується основними теоретичними даними курсу, які покладено в основу розв’язку.
Keywords: методичні вказівки; практична робота; прості деформації; складні деформації; прикладна механіка; технічна механіка