Керамічна маса для виготовлення білого керамограніту - Рищенко, Михайло Іванович; Федоренко, Олена Юріївна; Фірсов, Костянтин Миколайович; Чиркіна, Марина Анатоліївна; Міхеєнко (Ященко), Лариса Олександрівна; Стрельнікова, Олена Олександрівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2009)
Керамічна маса для виготовлення білого керамограніту на основі вогнетривкої каолінітогідрослюдистої глини, яка відрізняється тим, що містить гранітні відсіви та доломіт в наступному співвідношенні, мас. %: вогнетривка каолініто-гідрослюдиста глина 55,0-60,0; гранітні відсіви 34,0-37,0; доломіт 6,0-9,0.
Keywords: патент; корисна модель; керамічна промисловість; глина тугоплавка каолініто-гідрослюдиста; гранітні відсіви; доломіт