Математична модель взаємодії дофрактального розсіювача з екраном - Кошовий, А. Г.; Ванін, В. А. (НТУ "ХПI", 2010)
Розглянуто розсіювач акустичної хвилі у вигляді дофрактальної системи циліндричних стрічок та розібрано його взаємодію із еліптичним екраном. Обґрунтовано застосування прямих чисельних методів для такого класу задач.

The scattering problem of the acoustic wave by pre-fractal system of cylindrical curvilinear strips has been formulated and solved for induced currents densities. The direct numerical method of mechanical quadratures (MQ-method) has been used successfully to find currents densities distribution on the strips in the case of the CSA - fractal’s generator.
Keywords: еліптичний екран; метод інтегральних рівнянь; чисельно-аналітичний метод; метод дискретних особливостей; СПФ