Математичне моделювання процесу зневоднення вугільного агломерату центрифугуванням - Білецький, Володимир Стефанович; Сергєєв, Павло Всеволодович; Павлов, Дмитро Вікторович (Криворізький технічний університет, 2009)
Стаття присвячена дослідженню процесу інтенсивного зневоднення дрібнодисперсних матріалів шляхом поєднання центрифугування з попередньою гідрофобізацією природно гідрофобного матеріалу (вугілля) та селективною агрегацією тонких фракцій. Дослідження виконано методом планування експерименту для чого вибраний центрально-композиційний рототабельний план другого порядку для чотирьох факторів.
Keywords: вугілля; гідрофобізація; масляна агломерація; планування експерименту