Технологічні принципи ресурсо-, енергозбереження та рециклінг у хімічних технологіях - Шабанова, Галина Миколаївна; Лаврова, Інна Олегівна; Черкашина, Ганна Миколаївна; Миронов, Антон Миколайович; Борисенко, Оксана Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
У навчальному посібнику розглянуто сучасні технологічні принципи ресурсо- та енергозбереження, а також рециклінгу в хімічних технологіях. Значну увагу приділено аналізу ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, оптимізації технологічних процесів, зменшенню енерговитрат та раціональному використанню матеріалів у промисловому виробництві. Призначено для студентів спеціальності G1 «Хiмiчнi технологiї та iнженерiя».
Keywords: ресурсозбереження; енергозбереження; рециклінг; хімічні технології; енергоефективність; оптимізація технологічних процесів; паливно-енергетичні ресурси; раціональне використання матеріалів; промислове виробництво