Порівняльний аналіз алгоритмів розрахунку витрати газу в системі газовимірювань України та Росії - Котуза, О. І.; Тертишна, Н. А. (НТУ "ХПІ", 2010)
Проведен сравнительный анализ алгоритмов расчетов затраты природного газа: РД 50-213-80 и ГОСТ 8.586.1-5.2005 с помощью реальной информации, полученной в течение 2009г. от автоматических вычислителей. Приведены отличия настоящих нормативных документов.

The comparative analysis of algorithms for calculations of expense of natural gas is conductedin: РД 50-213-80 and ГОСТ 8.586.1-5.2005 using real data obtained during 2009 from the automatic calculators. The differences between these normative documents are given.
Keywords: галузь вимірювання; нормативний документ; комплекс стандартів; газовимірювальні станції; номенклатура; коефіцієнти витікання