Оцінювання якості вищої освіти студентами як елемент системи державного контролю за якістю надання освітніх послуг закладами вищої освіти (на прикладі опитування студентів Балтійської Міжнародної Академії, Латвія) - Мороз, Світлана Анатоліївна; Бука, Інта Станіславівна; Бука, Станіслав; Мороз, Володимир Михайлович (Національний університет цивільного захисту України, 2018)
У статті розглянуто можливість використання методу анкетування студентів в системі державного моніторингу якості вищої освіти та обґрунтовано напрями вдосконалення механізмів її управлінням на університетському та державних рівнях. Стаття містить результати аналізу відповідей студентів щодо якості надання освітніх послуг Балтійською Міжнародною Академією та пропозиції щодо можливості використання досвіду Латвійської Республіки у реформуванні вітчизняної системи вищої освіти. Стаття містить висновки щодо можливості використання опитувань студентів у межах державного контролю якості надання освітніх послуг закладами вищої освіти, а також напрямів удосконалення змісту та практики використання механізмів державного управління якістю вищої освіти.

Іn the article considered an opportunity to use a method of survey of students in the system of state monitoring of higher education quality and proved ways to improve the mecha-nisms of its management on the University and state levels. The article contains the results of analyses of the students' answers as for providing of education services by the Baltic International Academy and proposals as for an opportunity to use the experience of Republic of Latvia in reforming of domestic higher education system. The article has conclusions as for an opportunities to use surveys of students in the framework of the state control of the quality of providing of education services by the higher education institutes, and also ways to improve the content and practices of usage the mechanisms of state management of higher education quality.
Students' evaluation of higher education quality as element of the system of state control over the quality of providing of education services by the higher education institutes (based on an example a survey of students of the Baltic International Academy, Latvia)
Keywords: вищі навчальні заклади; механізми державного управління; педагогічна діяльність; освітні послуги; рівень якості вищої оцінки; mechanisms of higher education; higher education institutes; students` evaluation; state management of quality of higher education