Система дистанційного контролю витоку газу в газобалонних автомобілів - Кривошапов, Сергій Іванович; Назаров, Олександр Іванович; Сергієнко, Микола Єгорович (Вінницький національний технічний університет, 2025)
Представлено ідею використання датчиків серії MQ для виявлення витоків вуглеводнів у транспортному засобі, що працює на стисненому або зрідженому газі. Розроблено схему передачі даних від датчиків витоку газу до водія та диспетчерської служби. Система базується на мікроконтролері та каналі зв'язку через GPRS. The idea of using MQ series sensors to detect hydrocarbon leaks in a vehicle running on compressed or liquefied gas is presented. A data transmission scheme from gas leak sensors to the driver and the dispatch service is developed. The system is based on a microcontroller and a communication channel via GPRS.
Remote control system for gas leaks in gas-powered vehicles
Keywords: транспортний засіб; вуглеводень; газобалонне обладнання; моніторинг; мережеві технології; vehicle; hydrocarbon; gas cylinder equipment; monitoring; network technologies