Управління туристичними дестинаціями - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Носирєв, Олександр Олександрович; Мартинова, Вікторія Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Управління туристичними дестинаціями» присвячена вивченню теоретичних і практичних основ організації, розвитку та просування туристичних територій у сучасних умовах глобалізації, цифровізації та зростаючої конкуренції на світовому туристичному ринку. У межах курсу розкриваються питання стратегічного планування, маркетингу та брендингу дестинацій, управління їхніми ресурсами, взаємодії зі стейкхолдерами, формування конкурентних переваг та впровадження інноваційних підходів до розвитку. Значна увага приділяється принципам сталого та відповідального туризму, інструментам моніторингу та оцінки ефективності.
Keywords: конспект лекцій; конкурентоспроможність; маркетинг; брендинг; туризм; стратегічне планування