Динаміка структурних зрушень в капіталі промислових підприємств - Корецький, П. А. (НТУ "ХПІ", 2009)
В статі розглядаються проблеми змін структури капіталу промислових підприємств України за 2004-2007 роки. Робиться висновок, що суттєвих змін при цьому не відбулося, в той же саме час звертається увагу на збільшення величини довгострокових зобов’язань. Даний факт може призвести до підвищення ризиків в діяльності підприємств.

Problems of capi tal changes of industrial enterprises in Ukraine during 2004-2007 are considered in the article. The conclusion is drawn that no essential changes have taken place to it, but at the same time attention is paid to the increase of the long-term obligations value. The given fact can cause the risk increase in the enterprises activity.
Keywords: структура капіталу; фінансовий стан; коефіцієнти структури капіталу; фінансова стійкість; баланс; необоротні активи