Короткострокове прогнозування графіків електричних навантажень на основі вейвлет-перетворення - Волошко, А. В.; Лутчин, Т. М.; Кладько, О. М. (НТУ "ХПІ", 2012)
Для підвищення точності прогнозування існуючими методами графіки електричних навантажень попередньо групуються в залежності від значень режимного параметра – коефіцієнта форми графіка. Згідно запропонованого способу проаналізовані дані піддаються вейвлет-перетворенню для використання особливостей взаємопов'язаності вейвлет-коефіцієнтів

To increase the accuracy of existing methods of forecasting electric load schedules previously grouped depending on the values of regime parameter – coefficient of the form chart. According to the proposed method of analysis in the wavelet-transform amenable to use features of the interconnectedness of wavelet-coefficients
Short-term forecasting of electric load schedules on basis of wavelet-transform
Keywords: коефіцієнт форми графіка; електроспоживання; декомпозиція сигналу; дисперсія значень; абсолютна похибка прогнозування; довірчі інтервали