Напівконтрольоване адаптивне глибоке навчання для розпізнавання рослин в сільськогосподарських системах - Ляшенко, Олексій Сергійович; Кравченко, Н. В.; Ляшенко, С. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Метою доповіді є аналіз та реалізація методів для покращення роботи детектора бур'янів/культур у режимі реального часу з мінімізацією ручних зусиль. Рішення, яке має намір вирішити цю задачу, має відповідати трьом вимогам: надійність, швидкість та ефективність. В роботі розглядається питання адаптації детекторів об'єктів для автономних роботів, які виконують прополку сільськогосподарських рослин. У цій роботі запропоновано напівконтрольований метод для швидкої та надійної адаптації до середовища.
Keywords: інформаційні технології; роботизовані системи; боротьба з бур'янами; обробка даних; глибоке навчання; детектор об'єктів