Совершенствование процесса получения водорода в баллонном реакторе - Зипунников, Николай Николаевич; Трошенькин, В. Б. (НТУ "ХПИ", 2009)
У даній роботі наведені результати дослідів процесу отримання водню у газогенераторі АВГ-45 із різними сплавами. Узагальнення дослідних даних проведено на основі рівняння Гіббса-Фольмера. Встановлено залежності для розрахунку тепломасообміну між фазами.

The results of research of hydrogen reception process in gasgenerator AVG-45 on different alloys are given. The generalization of the experience datehas been provided on the foundation of Gibbs-Folmer equations. The dependencies for calculation heat-mass exchange process between phases are determinated.
Keywords: процесс газогенерирования; сплавы; газовыделение; тепломассообмен; турбулизация; критерий Re