Товажнянський, Леонід ЛеонідовичБухкало, Світлана ІванівнаКапустенко, Петро ОлексійовичАрсеньєва, Ольга ПетрівнаОльховська, Оксана ІгорівнаОрлова, Є. І.2016-09-192016-09-192011Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах : підручник / Л. Л. Товажнянський [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Київ : Центр навчальної літератури, 2011. – 832 с.966–364–093–6https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/23252Викладено основи загальної технології харчової промисловості, її фізико-хімічні, біохімічні та технологічні закономірності. Подані характеристика сировини, асортимент харчових продуктів, апарати і технологічні процеси їх виготовлення. Наведено різні типи сучасних пластинчастих теплообмінників у харчовій промисловості, представлено метод енергозбереження – пінч-аналіз. Приведені розрахунки норм витрат сировини і допоміжних матеріалів, зниження витрат і відходів при виробництві, а також формули, що необхідні для розв'язання прикладів і контрольних задач. Призначено для студентів харчових спеціальностей технічних вищих навчальних закладів, викладачів, інженерно-технічних та наукових працівників.ukхарчова промисловістьсировинахлібні злакитехнологія борошнадріжджіхлібобулочні виробикрупимакаронні виробимолоковершкове масломолочна промисловістьковбасні виробитехнічні жирикормова мукатваринні жирибродильне виробництвопродукти харчуваннярибна промисловістьм'ясна промисловістьборошномельно-круп'яна промисловістькомбікормова промисловістьхарчосмакова промисловістьнапівфабрикатитехнологічні процесиЗагальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачахBook chapter