Коагуляция водной фазы в высокоустойчивых нефтяных эмульсиях под воздействием различных электрических полей - Жекул, Василий Григорьевич; Швец, Иван Сафронович; Поклонов, Сергей Георгиевич; Тафтай, Эдуард Иванович; Колмогорова, Р. П.; Смирнов, Алексей Петрович (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті представлено результати експериментальних досліджень впливу різних електричних полів на стійкі емульсії типу "олія-вода" з метою їхнього розшарування. Основна прикладна спрямованість досліджень складається в пошуку підходів до ефективного впливу на такі емульсії, як відходи нафти й нафтопродуктів, з метою їхньої утилізації.

In article are presented results of the experimental studies of the influence by different electric field on stable emulsions of the type "machine oil-water" for the reason their exfoliation. The Main applied directivity of the studies consists in searching for approach to efficient influence on such emulsions as, waste oils and petroleum derivatives, for the reason their utilization.
Keywords: ловушечные нефти; расслоение; вязкость; остаточная обводненность; обессоливание; обезвоживание