Теоретичні основи удосконалення розрахунку дискового шевера - Надеїн, В. С. (НТУ "ХПІ", 2012)
У зв’язку з використанням в приводах сучасних машин зубчастих коліс з великим зміщенням вихідного контура застосування стандартних шеверів не завжди можливе, а розрахунок спеціального шевера вимагає спеціальних знань і досвіду. В статті наведені теоретичні основи розрахунку шевера з урахуванням модифікації профілю колеса при зміщенні вихідного контура.

In connection with the use of modern machinery drives gears with a large displacement of the output circuit applying the standard shever not always possible, and the calculation of special shever requires special knowledge and experience. In the article the theoretical bases of calculation shever considering modification profile wheels for shifting the output circuit.
Keywords: шевінгування; колесо зубчате; зміщення; контур вхідний; неспряженість; передача евольвентна; зачеплення верстатне