Поліпшення роботи освітлювачів із завислим осадом - Сорокіна, К. Б. (НТУ "ХПІ", 2006)
У статті приведені результати дослідженнь можливості поліпшення роботи освітлювачів із завислим осадом при використанні розчину сульфату алюмінію, підданого магнітно-електричній активації. Показано зміну гідравлічної крупності контактного середовища освітлювача і залежність концентрації завислого осаду від швидкості висхідного потоку води.

Researches results of possibility of clarifiers with the weighed deposit work improvement at the use of aluminium sulfate solution exposed to the magnetically-electric activating are considered in the article. The change of clarifiers contact dredge fall velocity and dependence of the weighed deposit concentration from water ascending stream speed are shown.
Keywords: комунальнє водопостачання; промисловє водопостачання; очисні споруди; обробка води; коагулянт; водопровідно-каналізаційні господарства