Енергоекономічний світлодіодний пристрій - Поліщук, О. Ю.; Поліщук, В. М.; Рой, В. Ф. (НТУ "ХПІ", 2010)
На базі експериментального дослідження енергоефективності світлодіодів змінного струму типу «Acriche», в якості енергоощадних джерел випромінювання для освітлювальних установок широкого спектру призначення , розроблено електричний блок живлення, який дає змогу довести ефективність роботи світлодіодного модуля майже до 100 %.

On base researches energy efficacious light-emitting diodes of an alternating current such as "Acriche", in quality conserve energy sources of radiation for lighting installations of a wide spectrum of purpose, it is developed electronic power unit which enables to finish efficiency work of the light-emitting diode module almost with 100 %.
Keywords: освітлювальні установки; джерела випромінювання; економія електроенергії; компактні люмінесцентні лампи; світлодіоди; меандром