Особистість студента медичного університету в сучасних умовах - Іванченко, О. З.; Мельнікова, О. З.; Лур'є, К. І. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Показано, як реалізуються основні принципи гуманізації в процесі навчання майбутніх лікарів в Запорізькому державному медико-фармацевтичному університеті. Підкреслено, що оволодіння професійними навичками в поєднанні з дотриманням загальнолюдських цінностей формує особистість справжнього професіонала.

The article shows how the basic principles of humanization are implemented in the process of training future doctors at Zaporizhzhia State Medical and Pharmaceutical University. It is emphasized that mastering professional skills in combination with the observance of universal values forms the personality of a true professional.
Keywords: гуманізація освіти; життя людини; лікар; humanization of education; human life; doctor