Самоналагодження параметрів регулятора швидкості електромеханічної системи з мікропроцесорним керуванням методом рою частинок - Тверд, Михаил; Копчак, Богдан Любомирович (НТУ "ХПІ", 2015)
Запропоновано підходи до самоналагодження цифрового як дробового, так і цілочисельного ПІД-регулятора швидкості електромеханічної системи методом рою частинок за використання цілої перехідної функції бажаної стандартної дробової форми або за її характерними точками і показано їх придатність для практичної реалізації у перетворювачах частоти типу MFC710 за використання комп’ютера або спеціальної опції програмованого логічного контролера. Запропонований алгоритм самоналагодження дробового ПІД-регулятора за використання характерних точок перехідної функції бажаної стандартної дробової форми і функції якості J прискорює цей процес і забезпечує його задовільну точність.

Approaches to self-tuning of digital fractional or integer speed PID-controllers of EMS by particle swarm optimization by using a transition function of desired standard fractional form or its characteristic points have been proposed. Their suitability for practical implementation in the frequency converters of type MFC710 by using computer or a special option of a programmable logic controller has been shown. The proposed algorithm of fractional PID-controller self-tuning by using characteristic points of transition function of a desired standard fractional form and J quality function speeds up the process and ensures its satisfactory accuracy.
Self-tuning of parameters of speed controller of electromechanical system with microprocessor control using particle swarm optimization
Keywords: регульовані електроприводи; ПІД-регулятори; перетворювачі частоти; мікроконтролери; перехідні процеси; двигуни