Перевірка ефективності методу структурної ідентифікації на прикладі виділення інформативних фрагментів електрокардіограми - Поворознюк, Анатолій Іванович; Філатова, Ганна Євгенівна (Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2001)
У даній статті наведено результати експериментальної перевірки ефективності методу структурної ідентифікації на прикладі виділення кардіологічних зубців і комплексів 12 стандартних відведень електрокардіограми (ЕКГ). При цьому показано, що якість класифікації невідомих об'єктів різних відведень ЕКГ на задані класи за допомогою розробленого методу значно краща, ніж при застосуванні евристичних алгоритмів.
Keywords: просторово-часовий сигнал; стандартні відведення; квазіперіодичні сигнали; кардіологічні зубці