Сутність стратегічного управління розвитком підприємства в сучасних умовах - Побережний, Роман Олегович (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглянуто зміст та сутність понять "управління", "стратегія", "стратегічне управління". Автором досліджено різні підходи до трактування "стратегічне управління"

In the article the meaning and essence of the terms "management", "strategy", "strategic management". The author explored different approaches to the interpretation of "strategic management"
Keywords: економічний розвиток; стратегія; ринкові відносини; зміни; зовнішнє середовищіе; управління; стратегічний маневр