Біотехнологія кисломолочних продуктів - Варанкіна, Олександра Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичні вказівки призначені для виконання лабораторних робіт з дисципліни «Промислова біотехнологія» здобувачами освіти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» і можуть бути використані притехнологічному, фізико-хімічному контролі у практичній діяльності. У методичних вказівках наведено опис технологій виробництва кисломолочних продуктів резервуарним та термостатним способами, схему основних технологічних розрахунків у виробництві кисломолочних напоїв, методики контролю показників якості сировини, напівпродуктів та готового продукту, довідкову інформацію. Лабораторна робота включає мету, план заняття, інформаційний матеріал, основні технологічні розрахунки, практичну частину, контрольні питання та список джерел інформації. Виконання лабораторної роботи розраховано на 12 аудиторних годин.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; біотехнологія кисломолочних продуктів; промислова біотехнологія; кисломолочні продукти; безпечна робота в лабораторії